Zbuloni cilat qytete në Hungari të vizitoni

Hungaria është një vend i Evropës Lindore i vendosur në pellgun e Karpateve. Ka një gjeografi shumë të veçantë në rajon, e karakterizuar kryesisht nga stepat. Nuk është çudi që Hunët, njerëz me origjinë që pushtuan Perandorinë Romake, erdhën nga atje. Zbutës shembullorë të kuajve, këta njerëz u bënë një pikë referimi për rajonin, duke pasur parasysh se Hungaria rrjedh…

Zbuloni Islandën: Atraksionet kryesore

Islanda është një vend i vendosur në Evropën veriperëndimore, në një ishull. Ka gjerësi të madhe gjeografike dhe një popullsi të vogël. Por ajo gjithashtu ofron atraksione të mëdha për turistët e saj. Cilat janë këto atraksione? Ne bëmë këtë artikull për të folur rreth tyre! Lexim i mirë! Atraksionet kryesore në Islandë Tani do të flasim për atraksionet kryesore të…

Gjeorgjia, perlë e vogël e Kaukazit

Gjeorgjia është një vend i vendosur në Azi, në rajonin e njohur si Kaukazi. Është një ish-republikë sovjetike dhe ka qasje të drejtpërdrejtë në Detin e Zi. Vitet e fundit, interesi turistik në vend është rritur dhe për këtë arsye kemi bërë këtë artikull duke renditur atraksionet kryesore të disponueshme në rajon. Mirë…

Çfarë duhet të bëni në Jordani

Po planifikoni një udhëtim në Jordani? Zbuloni në këtë postim se çfarë duhet të bëni në Jordani përveç Petrës, cilat janë turnet që duhet parë dhe ato vende që nuk mund të lihen jashtë itinerarit tuaj. Kartolina dhe simboli i vendit, Petra, është me të vërtetë një vend i mahnitshëm për t'u zbuluar. Madje vendi ka qenë…

4 qytete në Laos për t'u vizituar

Laosi është një vend pa dalje në det i vendosur në Azinë Juglindore. Është një destinacion turistik shumë i rekomanduar për atë rajon, veçanërisht për shkak të fuqisë blerëse të turistëve evropianë, amerikanë dhe të tjerë nga rajone të tjera të botës. Ka atraksione të ndryshme në vend dhe ne do të flasim veçanërisht për qytetet kryesore që duhet të…

7 qytete në Lituani për t'u zbuluar

Lituania është një vend i vendosur në Evropën Lindore, në rajonin e Detit Baltik. Ka gjerësi të madhe gjeografike, kështu që temperaturat e saj janë zakonisht mjaft të ulëta. Për pjesën më të madhe të shekullit të 20-të, ajo i përkiste ish-BRSS. Megjithatë, me shpërbërjen e Bashkimit Sovjetik, vendi u bë i pavarur dhe ka tërhequr gjithnjë e më shumë turistë….

Zbuloni Luksemburgun, një vend i madh i vogël në Evropë!

Pavarësisht se është një nga vendet më të vogla në Evropë, ka shumë për të bërë në Luksemburg, një vend i bukur, por ende pak i eksploruar nga turistët, gjë që është turp. Vendi është i vetmi që konsiderohet Dukat i Madh në botë, d.m.th. , Kreu i Shtetit është një monark me titullin…

Zbuloni se çfarë të bëni në Malajzi!

Malajzia është një vend i vendosur në Azi. Ai zë pjesë të ishullit Borneo dhe Gadishullit Malajzian. Është një vend multikulturor me ndikime të ndryshme nga popuj të ndryshëm. Në këtë mënyrë është rritur interesimi i njerëzve nga rajone të ndryshme për të vizituar vendin. Çfarë duhet të bëni në Malajzi: tërheqja kryesore dhe çfarë…