Дознајте кои градови во Унгарија да ги посетите

Унгарија е источноевропска земја лоцирана во Карпатскиот басен. Има многу посебна географија во регионот, обележана главно со степите. Не е ни чудо што од таму дојдоа Хуните, луѓе со потекло кои ја нападнаа Римската империја. Примерни скротувачи на коњи, овие луѓе станаа знаменитост за регионот, со оглед на тоа што Унгарија извлекува…

Откријте Исланд: Топ Атракции

Исланд е земја која се наоѓа во северозападна Европа, на остров. Има голема географска ширина и мала популација. Но, нуди и одлични атракции за своите туристи. Кои се овие атракции? Ја направивме оваа статија за да зборуваме за нив! Добро читање! Топ атракции во Исланд Сега ќе зборуваме за главните атракции на…

Грузија, Малиот скапоцен камен на Кавказ

Грузија е земја која се наоѓа во Азија, во регионот познат како Кавказ. Тоа е поранешна советска република и има директен пристап до Црното Море. Во последниве години, туристичкиот интерес за земјата се зголеми и затоа ја направивме оваа статија во која ги набројуваме главните атракции достапни во регионот. Добро…

Што да се прави во Јордан

Дали планирате патување во Јордан? Откријте во оваа објава што да правите во Јордан освен Петра, кои се обиколките што мора да ги видите и оние места што не можат да бидат изоставени од вашата маршрута. Разгледницата и симболот на земјата, Петра, е навистина неверојатно место за откривање. Местото дури беше…

4 градови во Лаос за посета

Лаос е земја без излез на море лоцирана во Југоисточна Азија. Тоа е многу препорачана туристичка дестинација за тој регион, особено поради куповната моќ на европските, американските и други туристи од другите региони во светот. Постојат различни атракции во земјата и особено ќе зборуваме за главните градови што треба да ги…

7 градови во Литванија за откривање

Литванија е земја лоцирана во Источна Европа, во регионот на Балтичкото Море. Има голема географска ширина, така што неговите температури обично се прилично ниски. Поголемиот дел од 20 век му припаѓаше на поранешниот СССР. Меѓутоа, со распадот на Советскиот Сојуз, земјата стана независна и привлече се повеќе туристи…

Откријте го Луксембург, голема мала земја во Европа!

И покрај тоа што е една од најмалите земји во Европа, има многу што да се направи во Луксембург, убава земја, но сепак малку истражувана од туристите, што е штета. Земјата е единствената која се смета за Големо Војводство во светот, т.е. , Шефот на државата е монарх со титула…

Дознајте што да правите во Малезија!

Малезија е земја која се наоѓа во Азија. Зафаќа делови од островот Борнео и Малезискиот Полуостров. Тоа е мултикултурна земја со различни влијанија од различни народи. На овој начин порасна интересот на луѓето од различни региони да ја посетат земјава. Што да направите во Малезија: врвна атракција и што…